2017. február 11.

Szivárványos szombat 2017. 01.

  

Szivárványos szombat

   Nagy örömünkre szolgál, hogy múlt év decemberében megalakult a Magyar Református Cursillo Paksi Régiós Titkársága. Porcsalmy Zoltán szavait idézve „Az ország legnagyobb cursillos kiscsoportja a Paksi Református Gyülekezet!” Ezt a különleges helyzetet kihasználva a gyülekezet életre hívta a Szivárványos szombat elnevezésű programot, melyre meghívást kaptam a Mészáros házaspártól, amiért külön köszönet, mivel nekem gondot okoz hétköznapokon elszabadulni otthonról. Paksi cursillisták részvételével 2017.01.21-én került sor az első találkozóra, a gyülekezeti teremben.

Mert ahol ketten vagy hárman egybegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük, (Mt.18.20.)

Mészárosné Kati vezetésével körülbelül 20-an vettünk részt a kellemes hangulatú, szeretetteljes, áldott délelőttön. Gábor előadásában összefoglalta a Cursillo magyarországi munkáját, az eddig elért eredményeket. Felelevenedtek az emlékek az ország szebbnél szebb helyein megtartott csendes hétvégékről. Rég látott ismerősöket fedezhettünk fel a kivetítőn bemutatott csoportképeken, közben az országos munkát végző vezetőkről is elhangzott néhány mondat. A képeket nézve feltört az érzés, amit a püspökszentlászlói, balatonszárszói, Monoszlói, Nyárlőrinci kurzusokon tapasztaltunk meg az együtt és magunkban töltött órák alatt. Az első két helyszínen paksi szervezésű az alkalom. A Szivárványos név is Püspökszentlászlóról való, mivel a tavaly júliusban rendezett kurzus nyitó előadását Urunk egy hatalmas, dupla szivárvánnyal áldotta meg, ezzel "megpecsételte" az ott összegyűltek hétvégéjét!

   Ezután Góczáné Nelli áhítata következett, mellyel még közelebb kerültünk Istenhez, éreztük a mindent betöltő szeretetet, amelyet igazán közösségben élhetünk át. Természetesen a közös éneklés sem maradt el Hanol Ferencné Ági néni irányításával. Az elfogyasztott finomságokért (kávé, tea, sütemények) köszönet a résztvevőknek és a támogatóknak. Az előadás utáni beszélgetésen terveket szövögettünk a jövőre nézve.

   Áldott alkalom volt, szívből várom a következő, februári szombatot. Mindenkinek ajánlom a Cursillon való részvételt, aki szeretné komolyan megvizsgálni önmagát, az életét, kapcsolatát másokkal és Istennel!

DeColores!                    Szabadosné Juhász Beáta