2017. február 10.

Ökumenikus imahét 2017.

   Várakozással teli lélekkel készültünk az idei ökumenikus imahétre, melynek a Paksi Római Katolikus Egyház adott otthont, a Jézus Szíve templomban. Öt estén át találkozhattunk a katolikus, az evangélikus, a baptista és a pünkösdi testvéreinkkel az istentiszteleteken, ahol az Urat dicsérve, örömteli, ragyogó arccal fogadtuk egymást.

   A hét központi vezérigéje „Krisztus szeretete szorongat minket…” (2Kor5,14a), illetve központi témája a „Megbékélés” volt. Az imahét előtt egy összeállított táblázat segítségével kaptunk információt arról, hogy mely napon ki lesz a vezető, az olvasó, az igehirdető, az imádkozó, és mely kórus szolgál aznap este.

   Ünnep volt a szívünkben, az összetartozás öröme szülte ünnep, melyet Jézusban, a mi Pásztorunkban élhettünk meg mindennap az igehirdetésben, az imádságokban és azénekekben. Megindult a lelkünk minden egyes tanítás, igehirdetés életre fakasztó szavai által, a Szentlélek átformáló jelenlétében. A hétköznapok szürkeségéből rázott fel és adtak lendületet a csodálatos imádságok, igehirdetőink Istenre mutató tiszta, érthető tanításai. Lelki táplálékot kaptunk, Isten szeretetében részesülhettünk.   A felekezetek kórusainak gyönyörű, több szólamban előadott, Istent dicsérő énekei is az Isten iránti szeretetet tanúsították, melyhez jól felkészült karvezetőink adták tudásukat. A templom szent légkörében azt éreztük, hogy az Úr asztalánál, az alkalom minden estéjén Jézus Krisztus vendégségében örvendezhetünk.

   Jézus meghívott asztalához, és bőséges lelki táplálékkal kínált meg, majd a test táplálékáról is gondoskodva, a kedves katolikus testvérek ügyes kezeik által elkészített finom ételeivel, süteményeivel koronázta meg egész heti imádságos együttlétünket.

Szénégető Szabolcs