2015. január 18.

Ökumenikus imahét

Ökumenikus imahét, 2015.01.18-26.

Az ökumenikus imahét idei házigazdái a paksi református gyülekezet.

Az első napon Lenkeyné Teleki Mária református lelkészasszony nyitotta meg az Istentiszteletet. Beszédében a Szentlélek csodálatos munkájának nevezte, hogy 2000 évvel ezelőtt 11 apostol útnak indult a földkerekség majd minden tájára elvinni az evangéliumot és most, ma, mindenhol, minden földrészen élnek keresztények, akik tovább adják a Jézusról szóló örömhírt.

A következőkben felkérte Süli János polgármestert, hogy intézzen néhány szót a jelenlévőkhöz.

A városvezető köszöntötte az öt felekezet tagjait, majd hangsúlyozta, hogy együtt, közösen kell imádkozni és dolgozni a jó célok elérése érdekében mellőzve és elfelejtve a régi sebeket.

Az alkalmon a református gyülekezet kórusa szolgált, majd Lenkey István református lelkipásztor hirdette az igét. Üzenetében rávilágított arra, hogy nem kerülhetjük el a nehéz, rögös utakat, át kell sokszor mennünk "sötét" helyeken, ahogy Jézus is átment az akkor tájt rendkívül "sötét" helynek számított Samárián. Ha ezekre a helyekre elvisszük a világosságot vagy megtaláljuk az értékeket, megtörténhet az csoda, hogy az egész világossággá válik. Ez fontos küldetésünk nekünk, keresztényeknek, így tudjuk a világot kimenteni a sötétségből, erkölcsi válságokból, tudatlanságból, szeretetlenségből, hitetlenségből.

A továbbiakban a baptista, evangélikus, pünkösdi és római katolikus pásztorok fognak igét hirdetni.

2015.01.20. Szénégető Szabolcs.